П`ятниця, 29.03.2024, 10:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Жидачівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2

Форма входу
Логин:
Пароль:
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 124
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 4 » Районний семінар вчителів Захисту Вітчизни
13:08
Районний семінар вчителів Захисту Вітчизни

Районний семінар вчителів Захисту Вітчизни

                                                              Дай Боже нам любити Україну понад усе  сьогодні - маючи,

щоб не довелося потім гірко любити- втративши                                                                  
      

У сучасних суспільно-політичних умовах, коли Україна ціною життя Героїв Небесної Сотні, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває патріотичне виховання дітей та учнівської молоді.

Складовою системи патріотичного виховання є військово-патріотичне, що передбачає вироблення високого ідеалу служіння народові, готовності до трудового та героїчного подвигу в ім'я процвітання Української держави. Воно покликане формувати громадянина-патріота, виховувати у нього глибоке розуміння громадянського обов'язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил. Про це йшла мова на районному семінарі вчителів Захисту Вітчизни , який проходив 26 листопада 2014 р. на базі Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2.

Директор школи О.Т.Мальцева у мультимедійній презентації ознайомила учасників семінару із завданнями, напрямами,  формами та засобами організації  військово-патріотичного виховання в школі , розкрила шляхи формування   почуття патріотизму, духовної та психологічної готовності учнівської молоді до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності держави. Адже реалії сьогодення визначили пріоритетні напрями роботи з військово-патріотичного виховання дітей і молоді. Актуальними є Уроки мужності (лист МОН від 13.08.2014 № 1/9-412), зустрічі з учасниками бойових дій на Сході України та волонтерами, відвідання військовослужбовців, які отримали поранення та проходять реабілітацію у медичних закладах, написання листів у рамках Всеукраїнської акції «Лист пораненому», участь в акціях “На хвилях доброти”, “Голуб миру”, ”Оберіг солдату.”

       У рамках семінару проведено відкритий  урок  Захисту Вітчизни у 11 класі «Поранення. Перша медична допомога при пораненнях»  із використанням ІКТ, розробкою  алгоритму дій при пораненнях, розв’язуванням тестів ситуативних задач та практичною демонстрацією способів зупинення кровотеч і накладання пов’язок ( вчитель ЗВ Шинкар О.А.), практичне заняття із надання першої медичної допомоги (лікарі  Жидачівської центральної районної лікарні  Серняк І.К., Луців Р.Ю.).

      Семінару передували спеціальні медико-волонтерські навчання із надання  першої медичної допомоги, організовані для педагогічних працівників та технічного персоналу школи.

    Проведені заходи сприяли військовому, медичному вишколу, поглибленню знань учнів, вчителів та працівників школи про класифікацію зовнішніх та внутрішніх пошкоджень, їх походження, причини виникнення, ускладнення, допомогли закріпити  практичні навички із надання ПМД при травмах і пораненнях, накладання пов’язок, джгутів, шин для іммобілізації; формували вміння діяти в екстремальних умовах

 

Якщо буде світло в душі, буде краса в людини,

Якщо є краса в людини, буде гармонія в домі,

Якщо є гармонія в домі, буде порядок у нації,

Якщо є порядок у нації, буде мир у світі.

Переглядів: 856 | Додав: nadia21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Made by vital4u4ok © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz